Toiminta

Palautteita asiakkailtamme

 • Läsnä on muita ihmisiä, vaikka heidän kanssaan ei olisikaan muuten tekemisissä, muuten on kotiajalla yksinäistä. Tulee oltua ulkona ja luonnossa tavallista paljon enemmän. Tulee mentyä paikkoihin missä ei muuten tulisi käytyä ja tehtyä asioita mihin ei muuten välttämättä olisi mahdollisuutta. Paljon iloa… on kanoja, lampaita, koiria..

  – Mies, 30-vuotias

 • Oma-aloitteinen osallistuminen toimintaan ja virkistävän vaihteleva työskentely-ympäristö on vähentänyt huomattavasti stressiä ja lisännyt sosiaalisen kanssakäymisen taitoja sekä aktiivisuutta arkiaskareissa niin myös vapaan ajan tarmokkuudessa.

  – Mies, 32-vuotias

 • Luonto on ainoa asia, joka ei ahdista, aiheuta masennusta ja vituta. Vain luonnossa tunnen oloni turvalliseksi ja rennoksi, hyvinvointia ei ole muualla. [–] Monipuolista tekemistä metsissä ja eläinten parissa, virkistävämpää kuin pakertaa sisätiloissa yhtä ja samaa hommaa.

  – Nainen, 25-vuotias

 • Olen saanut ainakin vähän lisää itseluottamusta, oppinut kädentaitoja, päässyt tutustumaan enemmän eläimiin, luontoon ja uusiin ihmisiin sekä uusiin paikkoihin.

  – Mies, 34-vuotias

 • Olen kiinnostunut tällaisesta ulkotyötoiminnasta ja täällä on mukava työilmapiiri. [–] Kunto on parantunut.

  – Mies, 33-vuotias

 • Mukava porukka, ohjaajat mukavia! Korona-aikaan vaikea löytää kuntouttavan työtoiminnan paikkoja. [–] Saanut olla ihmisten kanssa. Liikunnallista toimintaa!

  – Nainen, 33-vuotias

 • Työelämä on tällä hetkellä vielä haastavaa ja Vihreä Telakka on tuntunut sopivalta askeleelta kuntoutumiseni kannalta. Olen saanut takaisin rohkeuttani olla ihmisten kanssa, joten tästä on hyvä jatkaa.

  – Nainen, 24-vuotias

 • Kannatti tulla. Aluksi ajattelin, että joudun tänne, mutta taitaa olla niin että pääsin. Touhuaminen eläinten parissa, liikkuminen luonnossa ja virikkeellinen ympäristö on nostanut esiin muistoja ja puolia minusta, joita en muistanut olevankaan. Toisaalta voimat, keskittymiskyky ja aloituskyky eivät ole enää samalla tasolla, kuin aikana ennen sairastumista. Täällä onneksi on tilaa olla keskeneräinen ja suunta hukassa. Yhteinen tekeminen on hyvää vastapainoa oman pään sisällä pyörimiselle.

  – Nainen, 34-vuotias

Projekteja

Osallistumme asiakkaidemme kanssa lähiluonnon ja -ympäristön virkistyskäyttöä ja luonnon monimuotoisuutta parantaviin talkootöihin. Kun pidämme huolta luonnosta, niin se pitää huolta meistä!

Retkikohteiden huolto

9 / 2020

Retkikohteiden huolto

9 / 2020

Retkikohteiden huolto

Olemme mukana retkireittien huoltotoiminnassa. Huoltokohteitamme ovat olleet esim. Haapalahden lintutorni, Sulosaaren laavu sekä retkisatama Piispanhuvila. Tämän vuoden aikana alamme uusia Pihlajaniemen reitistön pitkospuita yhdessä Savonlinnan kaupungin ja Olavin retkeilijöiden kanssa.

Rentoutus- ja aistiharjoituspolut

8 / 2020

Rentoutus- ja aistiharjoituspolut

8 / 2020

Rentoutus- ja aistiharjoituspolut

Työpaja Telakan lähistölle ja Savonlinnan keskussairaalan ranta-alueelle on suunnitteilla rentoutus- ja aistiharjoituspolut, joita työntekijät voivat käyttää hyväksi asiakastyössä.

Pullinlahden laavu

7 / 2020

Pullinlahden laavu

7 / 2020

Pullinlahden laavu

Rakensimme hirsilaavun Pullinlahden rantaan vanhan palaneen laavun paikalle. Laavu on kaikkien vapaasti käytettävissä ja sinne vie Vuohimäestä opastettu reitti metsän kautta.

Luonnon- ja ympäristönhoitotyöt

7 / 2020

Luonnon- ja ympäristönhoitotyöt

7 / 2020

Luonnon- ja ympäristönhoitotyöt

Osallistumme joka kesä aktiivisesti jättipalsamin kitkentään. Siivoamme lähistöltä luontoon heitettyjä roskia sekä rakennamme hyönteishotelleja ja linnunpönttöjä, joita olemme vieneet kaupungin metsiin. Vuohimäessä kokeilemme kasvattaa pienialaista luonnonkukkaniittyä pölyttäjiä varten. Hoidamme myös mehiläisiä!

Vuohimäen kartano ja sen pihapiiri

6 / 2020

Vuohimäen kartano ja sen pihapiiri

6 / 2020

Vuohimäen kartano ja sen pihapiiri

Vuohimäen kartanon pihapiiristä on tullut suosittu käyntikohde lähiseudulla asuville. Pihapiirissä käyskentelee lampaita ja kesäisin myös kanoja – ehkä tulevaisuudessa sinne saadaan muitakin eläimiä. Vuohimäen kartano on suojeltu rakennus, jota lämmitämme talviaikana polttopuilla.

Kuvagalleria

Järjestämme ryhmätoimintaa pääsääntöisesti ulkona luonto- tai viherympäristössä. Toimintaan voi sisältyä esimerkiksi patikointia, eläintenhoitoa, palstaviljelyä, puutarhanhoitoa, ruoan valmistamista, luontokäsitöitä sekä paljon muuta.

Tästä löydät kuvia toiminnastamme.