Luontovinkit

Tälle sivulle kokoamme ryhmätoiminnassamme hyväksi havaittuja harjoituksia ja ideoita, joita kuka tahansa voi lähteä kokeilemaan. Näitä harjoituksia on helppo soveltaa myös erilaisten ryhmien kanssa, useimmiten kaikki tarvittava löytyy läheltä. Jos ulos ei pääse, luonnon voi tuoda sisällekin. Kokeile itse!

Kalastus Ruoka

Syö särkeä!

Särki Suomen paraskala❤ Roskakala käsitteen voisi heittää jo romukoppaan – särki on monipuolinen ruokakala. Särki on lähes ilmainen ja helpohko saaliskala, joka on helppo perata ja suomustaa tuoreeltaan. Siitä voi valmistaa esim. mainioita särkikukkoja tai kalapullia. Isoimmat särjet kannattaa fileoida ja paistaa pannulla. Tässä yksi helppo ohje särkien hyödyntämiseen Tehdään ensin katiska vaikkapa Suomen luonnonsuojeluliiton…

Ohjeet

Kuusikylpy

Kuusesta on sanottu, että se vahvistaa heikkoa ja virkistää väsynyttä. Kuusesta voi olla apua reuma- ja nivelongelmissa/kivuissa sekä hengitystievaivoissa. Tämä jalkakylpy hellii jalkoja ja pehmeät neulaset pistelevät sopivasti jalkapohjia. Myös kylvystä tuleva tuoksu piristää. Muista kysyä maanomistajan lupa havujen keräämiseen. Ohje 1 litra kuusenhavuja noin 6 litraa kuumaa vettä n. 2 litraa kylmää vettä Nypi…

Harjoitus Luonto

Mielipaikkaharjoitus

Luonnon elvyttävyyttä ja terapeuttisia vaikutuksia voi jokainen opetella käyttämään hyväksi oman hyvinvointinsa tukemiseksi. Tämän harjoituksen avulla tavoitteena on tulla tietoiseksi luonnon terapeuttisesta vaikutuksesta.

Ruoka Tee se itse

Nuotiopottu

Nuotioperuna on ihana retkeilijän klassikkoruoka ja varma valinta laavuretkelle pääruuaksi tai lisukkeeksi. Itse testasimme niitä Soininmäen kupeessa olevalla Mustalammen laavulla retkievääksi.